Ergoterapide Oyunun Yeri

Ergoterapi ve duyu bütünleme seanslarında amaçlarımızdan biri de nöroplastisiteyi (beyinde nöronlar arasında yeni sinaptik bağlantılar oluşturma) gerçekleştirmektedir. Bu anlamda yaptığımız müdahaleler ile beyindeki nöroplastisite olayını hızlandırmak ve gelişimi desteklemek için seanslarda oyunu kullanırız.

Ergoterapide Kullanılan Oyun Türleri
✨Duyusal Oyun: Duyusal oyunlarla çocuğun sinir sistemi gelişimini destekleriz. Duyusal entegrasyonu sağlamada performans çıktısı oluştururuz. Duyusal oyunlarla sahip olunan 8 duyu aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bu da, günlük yaşam becerilerini daha işlevsel hale getirmekte ve çocukları bağımsızlaştırmaktadır.

Yapılan araştırmalarda aktif şekilde duyusal oyun oynayan çocukların bilişsel gelişimi, dil gelişimi, ince-kaba motor gelişimi, sosyal becerileri ve problem çözme yeteneği pozitif yönde ilerlemekle beraber bellek becerilerinin de güçlendiği, kaygılı-stresli çocukların kendilerini sakinleştirebildikleri gözlemlenmiştir.

✨Bilişsel Oyun: Çocukların bilişsel becerilerini geliştiren, akıl yürütme becerisini destekleyen, mantığını etkin şekilde kullanmasını sağlayan, problemler karşısında strateji geliştirmesine katkı sağlayan, sıra beklemeyi-kazanmayı-kaybetmeyi öğreten oyunlardır.