Öğrenme Güçlüğü

Öğrenme Güçlüğü: Herhangi bir fiziksel ya da nörolojik bozukluğa, gelişim bozukluğuna, zihinsel yetersizlik ya da eğitim imkanlarının yetersizliğine bağlı olmayan okul becerilerindeki uygunsuzluklara “öğrenme güçlüğü” denir.

🗣Okuma Güçlüğü (Disleksi): Çocuğun okuma becerisinin yaşı, zekası ve okul durumuna göre beklenen düzeyin altında olmasıyla tanımlanan bir bozukluktur.

🗣Matematik (Diskalkuli): Çocuğun rakamlar, basit işlemler, problem çözme gibi mantıksal düşünme becerilerinde yaşı ve zekasına göre beklenen düzeyin altında olmasıyla tanımlanan bozukluktur.

🗣Yazma Güçlüğü (Disgrafi): Çocuğun yazma becerilerinin yaşı, zekası ve okul durumuna göre beklenen düzeyin belirgin derecede altında olmasıyla tanımlanan bir bozukluktur.

❗️Öğrenme güçlüğü yaşayan bireylerin zihinsel performansları, normal ya da normal üstü olmasına rağmen okuma yazma ve matematik alanlarında sorun yaşarlar. Disleksi bir zeka geriliği değil bir öğrenme güçlüğüdür. Bu nedenle; öğrencilerin ilgileri, seviyeleri ve bireysel özellikleri dikkate alınarak bireye özel eğitim programları ile farklı yöntemlerle öğrenmeleri sağlanmalıdır.

Unutmayalım:❗️❗️
“Eğer bir çocuk, bizim öğrettiğimiz yollardan öğrenemiyorsa, biz onun öğrendiği yollardan öğretmeliyiz.”

Kaynak: DSM-5

❗️Biz disleksinin farkındayız ya siz ?